YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Kontaktinfo

Lissi Andersen

Storegade 5 1. TH

7700 Thisted

Danmark

Telefon: +45 97 92 26 86
Mobil:     +45 21 38 80 97

info@lissiandersen.dk

 


Hvad er Kranio-Sakral Terapi?

Kranio-Sakral Terapi er en meget blid, men også dybtgående manuel behandlingsform, som også arbejder med kroppens egen puls, med det sigte at påvirke kroppen til selvhelbredelse.

Behandlingen udspringer fra en ostepatisk (manuelmedicinsk) metode, som bygger på en rytme, der ligesom hjertets eller åndedrættets rytme, kan mærkes over hele kroppen. Rytmen kaldes den Kranio-Sakrale puls og har en hastighed på 6-12 gange i minuttet, hvormed cere-brospinalvæsken (hjernevæsken) pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet (sacrum). Heraf kommer navnet Kranio-Sakral Terapi.

Den Kranio-Sakrale puls bliver også kaldt "liverts åndedræt", fordi den kan opfattes som et udtryk for en persons vitalitet. Forandringer i denne rytme kan derfor medføre forandringer i både krop og sjæl. Ved hjælp af terapeutens blide tryk kan kroppen ofte selv rette ubalancer, som kan være opstået efter stød, influenza, chock og andre påvirkninger.

Behandlingsformen blev opdaget af den amerikanske læge William Sutherland for hundrede år siden, og er siden blevet videreudviklet verden over. Kranio-Sakral Terapi udøves i dag af læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og alternative behandlere, men anvendes også af pårørende til ulykkesramte eller af forældre til et eksempelvis et handicappet barn.

   

 


Vil du vide mere om Kranio-Sakral Terapi eller er du interesseret i foredrag for grupper og forsamlinger, så kontakt os gerne for høre om muligheder og forslag.